Sada je na potezu HZZO

Jučerašnji sastanak s državnim tajnikom Silvijem Bašićem rezultirao je pružanjem pune podrške Ministarstva zdravsta i Vlade RH

da se na listu obaveznih lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje uvrste spasonosni lijekovi za sve oboljele od cistične fibroze.

Očekujemo od HZZO-a da najkasnije do rujna konačno lijekove Kaftrio, Kalydeco i Orkambi stavi na listu obaveznih lijekova.

 

Nadopuna 1.

Dok se iščekuje konkretan potez Hrvatski Zavod Za Zdravstveno Osiguranje pokrenuli smo peticiju te vas sve pozivamo da svojim potpisom i dijeljenjem iste na svojim kanalima date podršku našoj borbi da se lijekovi Kaftrio, Kalydeco i Orkambi uvrste na listu osnovnih lijekova HZZO-a. Peticija se nalazi na niže priloženom linku! https://www.openpetition.eu/petition/online/apel-hzzo-u-da-uvrsti-lijekove-za-spasavanje-zivota-tesko-oboljelih-od-cisticne-fibroze-na-a-listu

 

Nadopuna 2.

Već nekoliko mjeseci HZZO se oglušuje na naše zahtjeve stavljanja spasonosnih lijekova Kaftrio, Kalydeco i Orkambi na listu osnovnih lijekova. Prošli tjedan Ministarstvo zdravstva i Vlada RH dali su nam zeleno svjetlo, a sada čekamo još konačnu potvrdu HZZO-a. U članku pronađite poveznicu na peticiju i podržite nas potpisom.


Ispis   E-mail