Mislavov Život ovisi o odluci HZZO-a

Mislav Širac ima 21 godinu i s cističnom fibrozom bori se od kada je imao samo dva mjeseca. Od trenutka kada mu je bolest dijagnosticirana bio je suočen s činjenicom da će mu život biti drugačiji i kraći no većini ljudi.

Više puta godišnje Mislav odlazi u bolnicu gdje provodi i više od mjesec dana. Kako ne bi cijeli dan proveo u krevetu zbog stalnih upala pluća, njegova se svakodnevna rutina sastoji od terapija na koje dnevno utroši gotovo četiri sata.

Čak i s redovitim terapijama, Mislavu često ostaje osjećaj iscrpljenosti i vrućica, a uza sve to, sa 16 godina razvio je i dijabetes.

Svi ovi problemi u djetinjstvu su mu ograničavali kontakt s vršnjacima i vođenje normalnog života, a danas, ono što su većini svakodnevne i uobičajene stvari, njemu predstavljaju izazov.

Upravo zato, uvođenje lijekova Kaftrio, Kalydeco i Orkambi na listu osnovnih lijekova HZZO-a, Mislavu i svima oboljelima od cistične fibroze daje nadu za bolju i mirniju budućnost, a potpisom peticije na linku https://bit.ly/ApelHZZO-u pružite im svoju podršku!


Ispis   E-mail