Marlin život ovisi o odluci HZZO-a

Ovo je Marla Malogorski. Tek su joj dvije godine.

Početak njenog života baš i nije bio bajkovit. Već prvoga dana operirana je u Klaićevoj bolnici zbog komplikacija na debelom crijevu koje mogu ukazivati na cističnu fibrozu, a genska analiza potvrdila je da Marla boluje od te teške i smrtonosne bolesti.

Nakon što su roditelji saznali za Marlinu dijagnozu, proces prihvaćanja zdravstvenog stanja dijeteta nije bilo lak. Marla konstantno dobiva na težini jer se strogo pridržava terapija i uputa koje joj liječnici daju na mjesečnim kontrolama.

Nažalost, trenutno se bori s bakterijskom upalom zbog čega je na jačoj antibiotskoj inhalacijskoj terapiji na kojoj svakodnevno provede četiri sata.

Ono što je problematično jest činjenica da upravo ta bakterija može biti uzrok infekcija na plućima te stvoriti nepovratna oštećenja na tijelu.

Zbog toga Marli treba lijek. Lijek koji će joj, uz sva svoja pozitivna djelovanja, omogućiti da punim plućima uživa u svom životu!

Do sjednice Povjerenstva za lijekove HZZO-a ostalo je još samo nekoliko dana. Ujedinimo se svi za oboljele i dokažimo zajedno da ljudski život nema cijenu.

Svi koji još niste, peticiju možete potpisati na linku https://bit.ly/ApelHZZO-u.


Ispis   E-mail