Modularni lijekovi godinu dana na listi osnivnih lijekova

Nakon četiri mjeseca borbe sa sustavom, uzastopnim odbijanjem našeg prijedloga, provedene peticije, stalnim pojavljivanjem u medijima Povjerenstvo za lijekove HZZO-a je 7. rujna 2021. odobrilo naš prijedlog.

Zatim je 23. rujna Upravno vijeće uvrstilo lijekove na osnovnu listu HZZO-a te 15. listopada je odluka stupila na snagu.

Kada smo čuli ovu odličnu vijest bili smo presretni i zahvalni na ovoj prilici, nadali smo se da će svim oboljelim lijekovi promijeniti život. Više od 150 djece i odraslih u budućnosti imat će lagodniji život.

Danas to nije samo naša želja, danas je to stvarnost. Neki oboljeli više nisu na kisiku, nekima napokon nije problem doći do željene kilaže, kašalj se svima smanjio, mnogi su smanjili razne lijekove, ali najvažnije od svega svi su dobili priliku za bolji život.

Svim tim pričama možete svjedočiti na našoj web stranici. Svi koji su nam pomogli trebaju biti sretni i ponosni što su nam omogućili ovu priliku te što imamo dokaze da sva ta borba nije bila uzalud. Udruga i svi oboljeli će Vam zauvijek biti zahvalni. 💜


Ispis   E-mail