Antoniin novi život

Pozdrav moje ime je Antonia, imam 31 godinu i na modularnoj terapiji sam punih 10 mj. Pisanje ovog teksta me „natjeralo“ da se vratim unatrag, ne tako davno… unazad 1 god. I da usporedim koliko sad „napredovala“.

Kao netko tko radi u zdravstvu znam da subjektivno mišljenje pacijenta nije uvijek kompatibilno s njegovim nalazim. Mislim da spadam u tu skupinu.

Naime moji nalazi su OK ništa spektakularno:

  • spirometrija se nije drastično poboljšala uvijek je oko FEV1 40%, moja terapija je ostala potpuno ista čak smo uveli kontinuirano korištenje bramitob inhalacija itd, itd…

Ali ono zbog čaga sam pristala pisati svoje iskustvo je upravo to što naizgled nemam urnebesno dobre nalaze, i dalje imam hrpu terapije kojoj smo još dodali i modularnu. Jer vjerujem da postoji još pacijenata koji imaju sličnu situaciju, postoji cijela studija koja objašnjava zašto je to tako.

Ono što svakako želim napisati je da sam ja presretna. Modularna terapija mi možda još nije donijela vrhunske rezultate spirometrije, ali mi je omogućila nešto što se ne da opisati riječima.

 

 

 

Nešto za što nisam znala da je moguć da JA doživim pa krenimo:

  • Kašalj se drastično smanjio
  • Odlazak u krevet ne zahtijeva prilagodbu položaja, polu sjedeće ili pak spavanje u potpuno sjedećem položaju.
  • Mogućnost osobnog rasta i razvoja u područjima kojima su meni jako bitni, a bili su na čekanju zbog manifestacije bolesti
  • Radim kao farmaceut u ljekarni (posao koji obožavam) bez korištenja bolovanja, zarađujem vlastiti novac koji mi se nekad činio tako daleko, i bila sam u uvjerenju da gotovo nikad neću biti u stanju zaraditi, odnosno fizički raditi neki posao 8h.
  • Mogu izdržati trening puni sat vremena bez da imam napadaj kašlja i sl.
  • S guštom se baciti s rive i plivati u moru bez straha da će me kašalj toliko izmoriti da nisam sigurna da li ću doci do obale. Za jednog dalmoša dosta dobra promjena.
  • Uživam u svakom danu sama sa sobom, s svojim mužem imamo premoćne planove o kojima se prije nismo usudili maštati
  • Cijela obitelj sad diše lakše

Želim naglasiti da jednostavno uzmite stvar u svoje ruke, ako terapija ne pokazuje THE BEST rezultate, a vi se osjećate dobro, to je dovoljan razlog za beskrajnu sreću. Brinite o svoj tijelu jer je ono jedino koje imate. Rad na sebi svojim emocijama je ključan na putu ka „ozdravljenju“, budite hrabri i odvažite se za nešto što bi htjeli, a strah Vas je iz nekog razloga. Jer to je put da upoznate svoje mogućnost i koliko ste zapravo „moćni“.


Ispis   E-mail