Godišnja skupština CF Europe 2023

6. i 7. lipnja 2023. godine članovi CF Europe ponovno su se sastali na godišnjoj generalnoj skupštini, koja se održala u Beču (Austrija), a nas je predstavljao Tomislav Levak, predsjednik HUCF.

 

 


Nakon prvog djela konferencije, koji je bio namjenjen za Udruge članice, uslijedio je i stručni dio (ECFS od 7. do 10. lipnja) za zdravstvene djelatnike, investitore i farmaceutske kompanije. To je ujedno bila i 46. ECFS konferencija.
Glavna skupština CF Europe uključila je sastanke Grupe za istraživanje organizacija pacijenata (PORG) i novopokrenute Grupe za politiku i interese organizacija pacijenata (POPI), kao i zanimljivu panel raspravu otvorenu za članove i druge sudionike o budućnosti CF-a i uloge CFE-a u nadolazećem desetljeću.

Ovogodišnji sastanak CF Europe također je obilježavao 20. obljetnicu saveza, te  smo se okupili kako bismo proslavili 20 godina provedenih u predstavljanju glasova osoba s CF-om u istraživanju, skrbi i politici, zagovarajući pristup najboljem dostupnom liječenju za osobe s CF-om diljem Europe.

20. obljetnica ujedno je bila i prilika da gledamo naprijed:
Kako se mijenja svijet oko nas i stvarnost života s CF-om?
Kako možemo nastojati učiniti ovu mrežu još čvršćom u nadolazećim godinama?
I kako možemo biti sigurni da nećemo zapostaviti nijednu osobu s CF-om?

 


Ispis   E-mail