Kreon službeno priopćenje - 23.10.2019.

Najnovije informacije kažu da će se problem sa Kreonom nastaviti do kraja godine.

S obzirom na trenutnu situaciju, javljeno je da se agonija nastavlja do daljnjega, no međutim ukazano mi je na jedan drugi problem.

Uzimajući u obzir potražnju našeg tržišta, trebalo bi biti dosta Kreona za svakoga no problem leži u tome što jedni rade velike zalihe tako da čim dođe pošiljka to se razgrabi i doma skladišti dok drugi izvise i ostanu bez ičega pa se moraju snalaziti.

 

 

Ukazano mi je na taj "problem" i od strane Mylan-a sam zamoljen da apeliram na to da ljudi uzimaju onoliko koliko treba tako da ima za sve.

Nema smisla da jedan pokupi sve, to mu propada i istiće rok trajanja dok drugi se mora snalaziti kako god zna.

Ovim putem Vas molim da budete kolegijalni, pošteni i da ne budete pohlepni jer svatko mora imati ista prava. Kreon ne koriste isključivo osobe sa cf-om već i druge osobe tako da imajte obzira na to da niste sami.

Ukoliko se takva praksa nastavi, morat će se intervenirati prema ljekarnama koje sve razgrabe i opomenuti ih se da to ne rade ubuduće.

Meni osobno ne daju više od 2 kutije mjesečno a i ne mogu tražiti recept prije od strane doktorice tako da mi stvano nije jasno kako netko uspije dobiti više.

 

Što se tiče okolnih država, za Sloveniju nisu imali informacija dok za BiH i Srbiju su mi rekli da je potražnja puno manja tako da ima za svakoga a valjda i ekipa ne razgrabi sve pa je i to slučaj.

 

NADOPUNA #1:

- problem je prijavljen HZZO-u od moje strane, tako da ce kontaktirati Mylan i ispitati situaciju

 

 

 

Lijep pozdrav,

TL


Ispis   E-mail