Valentinin novi život

Valentinin život se promjenio otkad je krenula sa novom modularnom terapijom, a njezinu priču možete pročitati u nastavku.

Moj dan prije Kafrio-a i Kalydeco-a nije počinjao bez iskašljavanja, inhalacija, lijekova i tako tri puta dnevno. Oduzimalo je to dosta vremena u tih 24 sata koliko dan ima. Umor je bio konstanto prisutan i svaki slobodan ili prisilan trenutak sam koristila za odmor.
Treniram stolni tenis tri puta tjedno. Trening traje sat vremena, a meni umor kreće već nakon pola sata što naravno utječe i na kvalitetu igre. Još uz sve to i šetnja psa koja još oduzima dva i pol sata dnevno. Tako da kad dođe vrijeme za leći u krevet dosta mi je svega i treba mi samo par minuta da zaspim i spavam do jutra.
Znalo se desiti da mi kažu cijelu noć si kašljala, a moje tijelo spava i ja nemam pojma o tome samo se ujutro probudim umorna, a ne odmorna.
Terapiju koju koristim: Kreoni, Controloc, Vitamni A C D E K, Azimed, Tresiba, NovoRapid, Colistin, Pulmozyme.

Kada sam krenula sa tabletama već nakon sat vremena sam osjetila da mi je mrvicu lakše disati, a to se samo povećavalo. Krenulo je sve van iz pluća i to je trajalo tri dana dok sve nije izašlo. Imala sam osjećaj kao da mi se otvorio donji dio pluća koji nikad nisam imala. Nema umora, ne moram svaki dan legnuti u krevet popodne da odspavam kojih sat i pol vremena. Na treningu mi je lakše imam više energije sad odradim i trening od dva sata. Prestala sam kašljati. Treba mi manje sna za odmoriti se.

Nemam toliku odbojnost prema hrani. Nakon tri mjeseca smanjila sam samo Kreone, ostala terapija je za sada ista.

Imam više energije, vremena i volje za normalnijim životom.


Ispis   E-mail